Vic Vem – Jag vill bara dansa

Posted by:Gillis Bengtsson on Mar - 24 - 2015


“Jag vill bara dansa” – Idag släpps nya singeln och videon från Göteborgsrapparen och poeten Vic Vem, från kommande uppföljare ”Medicinen” (release 6 maj).

I samband med albumsläpp kommer Vic Vem att köra en releaseturné tillsammans med ett sju män och kvinnor starkt liveband; bokade datum är:
-13 maj Göteborg Musiken Hus.
-15maj Stockholm Debaser
-16 maj Malmö Babel

Vic Vem har aldrig passat in, det vill han inte längre heller.

”Musiken var min tillflykt som blev till en utväg. Tack vare framgången med förra plattan har jag fått möjlighet att genomföra den kreativa vision jag haft sedan jag var elva.”

Med sitt känsloladdade sätt att leverera sina nakna texter har göteborgaren vunnit publikens hjärtan. Debuten ”Villkorslös” (2013) hyllades av såväl lyssnare som recensenter och har följts av två års ihärdigt turnerande. Med ett enormt gräsrotsfölje i ryggen slår Sveriges vassaste penna nu på stort; ett sju män och kvinnor starkt liveband, turné bokad och skivan han alltid velat skapa. Den 6 maj 2015 släpps albumet ”Medicinen” och nu dessförinnan singeln “Jag vill bara dansa”.

Vic Vem om ”Jag vill bara dansa”
Många tror att jag är en tvärseriös snubbe som alltid är deprimerad, det stämmer i vissa fall. Men som alla andra vill jag innerst inne bara må bra. Jag älskar att gå ut, chilla med vänner, dansa och pumpa tung musik dock är det länge sedan jag gjorde det. För av någon anledning verkar det på varje klubb finnas samma stereotyper som bara är där för att pajja folks kväll.

Spotify: Vic Vem – Jag Vill Bara Dansa

Med miljontals lyssningar på såväl Spotify som Youtube, utsålda konserter i flera städer samt nomineringar från galor såsom Kingsize och Manifest har Vic Vem det senaste året på allvar etablerat sig som en av svensk hiphops mest säregna röster.

Förra veckan publicerade Vic Vem en videolänk med dikten “Oss” som redan haft mer än 40 000 visningar:
Vilken annan poet i Sverige har sådan spridning?

Parallellt med sin egen musik har Vic Vem grundat rörelsen ”Mer än ord” som ämnar till att hjälpa ungdomar stärka sina kreativa uttryck och därmed göra sina röster hörda. På två år har ”Mer än ord” vuxit till hundratals medlemmar främst i Göteborgs förorter, nominerats till priser, genomfört utbytesprojekt med flera länder samt startat upp inspelningsstudios. Under ”Mer än ord” har Vic Vem gjort workshops och föreläsningar på skolor, behandlingshem, musikfestivaler, universitet och kulturarrangemang landet runt. Organisationen står på egna ben och fortsätter hela tiden att växa och fungera som en kanal för nya röster.

Releaseturné:
I samband med albumsläpp kommer Vic Vem att köra en releaseturné tillsammans med ett sju män och kvinnor starkt liveband; bokade datum är:

– 13 maj Göteborg Musiken Hus
– 15maj Stockholm Debaser
– 16 maj Malmö Babel

Några röster om debutalbumet “Villkorslös”:

Göteborgsposten (4 av 5):
“Låtar som Ta min själ och Beroendet knusslar inte med verkligheten, och Vacker visar på ett sällan skådat mod. Svensk hiphop mår bra, och på den här sidan landet har vi all anledning att vara stolta.”

Kingsize (4 av 5):
“På samma sätt tar han dig igenom ”Villkorslös”, som genom sitt direkta innehåll och anspråkslösa tilltal är en stark röst för det unga Sverige 2013.”

Be the first one to comment


Info

SWINGKIDS

SwingKids AB

www.swingkids.se
gillis@swingkids.se
+46(0)739229026