Ny video till Bellaroush & Promoes singel “Sun Goes Down”

Posted by:Gillis Bengtsson on Dec - 11 - 2014

Göteborg-baserade bandet Bellaroush bildades 2009 och har sedan starten arbetat med en vision om öppenhet, jämlikhet och inflytande. Lusten att spela musik och uttrycka sig konstnärligt har oskiljaktigt hängt samman med viljan att påverka, inspirera, engagera och förändra. Till en början var alla medlemmar, vid sidan av bandet, engagerade i bland annat jämställdhetsarbete, arbetsrätt, djurrätt, internationell solidaritet, miljöfrågor och aktivister för nedrustning. Engagemanget i dessa frågor genomsyrade låtarna och hade stor betydelse för vilka spelningar bandet valde att medverka på. Sedan starten har några medlemmar slutat och andra kommit till, men det sociala engagemanget fortsätter att vara en stark drivkraft. I februari 2015 kommer deras självbetitlade album.

Nu släpper gruppen musikvideon till nyligen släppta singeln “Sun Goes Down” där Promoe från Looptroop Rockers gästar.

– Arbetet med Sun Goes Down har varit en spännande process från akustisk demo till den här känsloladdade och tunga produktionen. Samarbetet med Promoe gav verkligen låten en extra dimension, säger Magnus Hagström i Bellaroush.

Videon till Sun Goes Down är en filmtolkning av låten, gjord av Tildeh Hjelm. Videon gestaltar ångesten och frustrationen i kampen för försoning med det oigenkännbara andra jaget.

Be the first one to comment


Info

SWINGKIDS

SwingKids AB

www.swingkids.se
gillis@swingkids.se
+46(0)739229026