Ny EP med General Knas – Dancehall

Posted by:Gillis Bengtsson on Jun - 1 - 2016

General Knas är tillbaka med EPn Dancehall!

Utsålda spelningar runtom i landet vecka ut och in under mer än femton års tid, både som soloartist och frontfigur i det kultförklarade bandet Svenska Akademien. Närmare 40 miljoner lyssningar på Spotify utan någon PR eller stort skivbolag. Noll rotation på radio och kalla händer från media, ändå säljer singlarna guld snabbt och Generalen är en flitigt bokad publikfavorit på festivaler varje sommar.

General Knas är en självklar fanbärare av svensk reggae, en genre som trots bristande medial uppmärksamhet just nu är större än någonsin. Det är därför en naturlig utveckling att Generalen är den som sätter trender och bryter ny mark. Dancehall är en subgenre till reggae och idag en av världens mest populära musikstilar, i Sverige har den länge bubblat och nyligen har den nått gemene man genom hits av stora kommersiella artister som Rihanna och Justin Bieber. Klubbar som spelar dancehall i de flesta större svenska städer är mycket populära. Med en stark rörelse och ung publik är det en genre som nu är redo att få sitt stora genombrott i Sverige.


Med en EP helt på svenska betitlad just ”Dancehall”, framförd av General Knas och producerad av toppnamn inom genren från hela Skandinavien samt Jamaica ser vi början på en ny era. För första gången släpps i Sverige ett professionellt genomfört projekt som är rakt igenom dancehall med jamaicanska vibrationer men texter författade utifrån vår svenska verklighet. En ny början som går att liknas vid vad Svenska Akademiens “Tändstickor för mörkrädda” gjorde för reggae eller Latin Kings “Välkommen till förorten” för hiphop. Det är dags för en större andel svenskar att få ta del av den energi och glädje som dancehall innebär.
 Låtlista:1. Dancehall Sweet Again (Prod: Partillo)2. Som Bob Marley (Prod: Don Sne)3. E Den Jag E (Prod: Uptown Skunkaz)4. Bumbocloot (Prod: Uptown Skunkaz) 5. Ha Dig I Mitt Liv (med Jacco) (Prod: Mike Yangstar, Riddim Simplicity) 6. Röken Skingras (Prod: Alec Burton & Tormod Holm)7. Röken Skingras (Remix) (Prod: Partillo) Spotify:

Kommande gigs med General Knas:

2016-06-03 Stockholm, En Arena
2016-06-17 Malmö, Folkets Bar
2016-06-18 Landskrona, O’Learys
2016-07-22 Ven, Ökända Festival
2016-07-30 Emmabodafestivalen
2016-08-06 Ulricehamn, U-port Festivalen
2016-08-12 Norrköping, Puls

2016-08-13 Långsta Rasta Festival

…och fler gigs släpps snart
MVH
//Gillis

Be the first one to comment


Info

SWINGKIDS

SwingKids AB

www.swingkids.se
gillis@swingkids.se
+46(0)739229026