Hiphopbussen 2022

Posted by:Gillis Bengtsson on Oct - 17 - 2022

Hiphopbuss ger sig ut på en ny turné runtom i Sverige tillsammans med artisterna Aki, Blen och Malake samt bröderna Masse och Salla Salazar från Redline Recordnings. På varje stopp erbjuds workshops i musikproduktion och låtskrivande samt livekonserter och alltid fri entré.

– Av alla projekt jag varit inblandad i är det här ett av de mest givande. Känslan av att se barn och ungdomar stolta över att skapa sin egen musik för första gången är svår att slå, säger Aleksi ”Aki” Swallow, rappare och artist.

Hiphopbussen är en fortsättning på den mobila hiphopturné som ABF genomförde 2018 och 2019 under samma namn. Verksamheten pausades under Covid-19-pandemin men är nu i gång igen.

– När vi gör hiphopbussen är det nice att man får komma ut till olika förorter i Sverige och träffa folket som bor där och samtidigt göra en musikfest där alla är inbjudna. Jag ser verkligen fram emot det, säger Blen Tadesse, sångerska och låtskrivare.

ABF har på ett flertal platser i Sverige ett aktivt arbete med hiphop som verktyg för att nå ut med folkbildning till ungdomar i allmänhet och till ungdomar i socio-ekonomiskt utsatta områden i synnerhet. Med hiphopbussen vill ABF sprida verksamheten till fler platser i landet.

– Man vet att man påverkat ungdomar positivt när det flera år senare kommer fram etablerade producenter eller artister och säger att vår workshop gav dom den extra boosten av inspiration för att komma dit dom är idag, säger Salla Salazar, musikproducent.

Bröderna och musikproducenterna Masse och Salla Salazar, från skivbolaget Redline Recordings, samt artisten Romina “Malake” Rahsepar kommer vara workshopledare under turnén med Hiphopbussen. Turnéledare är Gillis Bengtsson från bokningsbolaget Swingkids.

Hiphopbussen är ett samarbete mellan ABF, Redline Recordings och Swingkids med stöd av Kulturrådet.

Turnéplan för Hiphopbussen 2022

21/10 Göteborg
Vårvindens fritidsgård
Biskopsgården
Daggdroppegatan 3, Göteborg

22/10 Karlstad
Uno – Ungdomens Hus
Västra Torggatan 16, Karlstad

3/11 Jönköping
Birkagårdens Folkets Hus
Birkagatan 12 B, Jönköping

4/11 Helsingborg
Fryshuset Helsingborg
Kvarnstensgatan 8, Helsingborg

5/11 Perstorp
Fritidsgården Ozwald
Blåbärsstigen 10, Perstorp

18/11 Eskilstuna
ABF Sörmland
Kungsgatan 4, Eskilstuna

20/11 Luleå
Lillan i Luleå
Skeppsbrogatan 14, Luleå

Be the first one to comment


Info

SWINGKIDS

SwingKids AB

www.swingkids.se
gillis@swingkids.se
+46(0)739229026