Alaska till Nefertiti 5 december

Posted by:Gillis Bengtsson on Nov - 19 - 2014

Alaska Poster A1 NefFredag 5 december kommer gamla vänner på finbesök i GBG igen. För er som missat det så har Zacke + Movits!-bröderna Anders och Johan slagit sina påsar ihop och släppt en galen skiva under namnet Alaska och de ger sig nu ut på ett fåtal utvalda klubbgigs…

Club Studio One Presenterar:
Live: ALASKA
DJs: MrGillis (SwingKids), Rough Lynx Sound
Fre 5 dec 2014, Nefertiti, Göteborg
Förköp: 150kr (www.nefertiti.se), 2200 till 0300. på scen 0000

Boka biljetter: www.nefertiti.se

Johan ”Movits” Reinhardt och Zacke har länge varit kamrater och gjort musik på varsina håll. Det är först nu, 10 år senare, de slår slag i saken på riktigt. Under ett jam i en loge i Berlin föddes Alaska. Ett jam som blev en singel som i sin tur blev en EP som plötsligt blev ett album.

Med knivskarpa, samhällskritiska texter och med lite mer attityd skiljer sig trots allt Alaska från det Johan och Zacke hållit på med tidigare. Trots att Mördar-Anders ännu en gång ligger bakom produktionerna låter det nytt.

Johan och Zacke träffade varandra första gången redan 10 år sen och gjorde sin första låt ihop redan när de var små tonåringar.

– Som emcees i det norra Sverige går det liksom inte att undvika att stöta på varandra, berättar Zacke om vänskapen.
Efter att fram och tillbaka ha gästat på varandras verk och efter nästan tio år av vänskap var det på tiden att påbörja ett ordentligt samarbete. Men det var först när de stod och freestylade i en loge innan ett gig i Berlin som idéen faktiskt blev verklighet. De började leka med ordet ”bomberjacka” och så fort de var tillbaka i studion i Stockholm igen skrev de klart låten och lät trion Alaska ta form.

AlaskaSoundet är rakare, mer rått och texterna har mer budskap än vad både Zacke och Johan leverart tidigare. Båda har tidigare utryckt en längtan efter att göra mer spontan musik, något de båda kände att de fick utlopp för med Alaska. När duon gjort fem låtar på två veckor tänkte dom fuck it, vi gör en hel platta.

För vad händer om man stänger av den logistiska hjärnhalvan och bara låter den vansinniga rap-hjärnhalvan få harva fritt? Resultatet blev Alaskas debutalbum – tio råa och vansinnigt tunga låtar med samarbeten med bland annat Joy M’batha, Dim Out, Som Fan och Erik Nordström (Ansiktet, Lilla Sällskapet).

– Alaska är ett sätt för oss att få skita helt i såhärskamangöra-hamsterhjul-musikindustri-kraven som titt som tätt flåsar en i nacken. Det här är punk, avslutar Alaska.

 

Plattan:

Be the first one to comment


Info

SWINGKIDS

SwingKids AB

www.swingkids.se
gillis@swingkids.se
+46(0)739229026