Vic Vem – fiskebyn

Posted by:Gillis Bengtsson on Apr - 8 - 2015

Ny politisk låt och video från albumaktuella Vic Vem – “Fiskebyn”
“Den där känslan är känd i Göteborg, jag känner inte Håkan men fan vi känner sorg…”

Med sitt känsloladdade sätt att leverera sina nakna texter har göteborgaren vunnit publikens hjärtan. Debuten ”Villkorslös” (2013) hyllades av såväl lyssnare som recensenter och har följts av två års ihärdigt turnerande. Med ett enormt gräsrotsfölje i ryggen slår Sveriges vassaste penna nu på stort; ett sju män och kvinnor starkt liveband, turné bokad och skivan han alltid velat skapa. Den 6 maj 2015 släpps albumet “Medicinen”. Nyligen kom singeln “Jag vill bara dansa” och nu kommer en singel till – “Fiskebyn”!

Se videon till “Fiskebyn”:

Lyssna på “Fiskebyn”:

Så här säger Vic Vem om låten:

”Den där känslan är känd i Göteborg, jag känner inte Håkan men fan vi känner sorg…”
Jag hade gärna skrivit en glad låt om min stad men det är min uppgift att spegla verkligheten. Makthavare har gjort det till en vana att sopa misären under mattan men skeletten får inte plats i garderoben längre. Göteborg behöver en förändring.

Under inspelningen av videon körde vi in för att tanka men blev ivägkörda, området var avspärrat. Det hade varit skottlossning lite längre bort och oskyldiga hade drabbats. Några timmar tidigare hade polisen avbrutit vår inspelning och oprovocerat tryck upp ungdomarna som var statister mot en vägg. När jag frågade varför fick jag inget svar.

Varför tappar unga tron på samhället redan vid tolv års ålder?

Vi lever långt ifrån idyllbilden av goa gubbar som Göteborgs stad så gärna vill promota. Att besöka begravningar är ett mer vardagligt inslag i våra liv än ”Feskekörka”. Förra året förlorade jag nio vänner till droger och gatuvåld. Hade deras liv gått att rädda om vi som samhälle såg verkligheten istället för att blunda?

Skriven & framförd av: Vic Vem
Producerad av: Gonza
Cuts av: DJ Finest

www.vicvem.nu
info@vicvem.nu

Be the first one to comment


Info

SWINGKIDS

SwingKids AB

www.swingkids.se
gillis@swingkids.se
+46(0)739229026