Ny singel/video: Henry Bowers – Chewing Gum

Posted by:Gillis Bengtsson on Mar - 16 - 2017

Vår vän rapparen Henry Bowers (Kung Henry) är tillbaka idag med nya singeln “Chewing Gum”! Prod av Viktor Ax. Scratch av Oscar Lo-kut Álvarez.
Label: Kafkaotiska Inspelningar med dist av SwingKids

Henry Bowers är en oberoende artist som har släppt hip-hop sen tidigt 2000-tal, för det mesta tillsammans med DJ Lo-kut på något vis, under den egna labeln Kafkaotiska Inspelningar.

 Henry är något av en mångsysslare utanför rappandet, som utgör själva fundamentet. Han har hunnit bli något av en veteran på den svenska poetry-slam-scenen, och har varit runt hela världen och delat med sej av sin poesi. Lika långt ut i världen har Henry också kommit med battlerap, dom verbala fighterna mellan två rappande kombattanter som tävlar i att förolämpa varandra på snyggast vis. Här har han vunnit stor uppskattning över hela världen, vilket tydligt syns bland youtubekommentarerna till battlevideorna.
Chewing Gum är den första singeln från Henry Bowers kommande album A Delicate Craft som planeras släppas inom kort. Beatet till låten är gjort av Viktor Ax (Ken Ring, Abidaz, Labyrint, Sebbe Staxx) och den ständige kumpanen DJ Lo-kut lägger scratch. Släppet är startskottet för ett samarbete mellan Kafkaotiska Inspelningar och SwingKids.
Sen det förra albumet The TV OD LP har Henry framförallt synts i battlerapsammanhang där punchlines och ordvrängande spelar en central roll och Chewing Gum är en direkt produkt av detta. Aldrig tidigare har Henry haft så här många punchlines i en och samma låt. I en kavalkad av populärkulturella referenser och oförskämdheter vrider och vänder Henry på ordens betydelse på ett finslipat vis. Varenda textrad har en mer eller mindre uppenbar twist eller dold mening som får lyssnaren att haja till. Låten är ett av många exempel på vad A Delicate Craft kommer att innehålla, där hantverket i fråga är textskrivandet.
Videon är även den ett hantverk ihopsnickrat av Henry Bowers och DJ Lo-kut och är den första i en rad videos som kommer att släppas nu några månader framöver i samband med albumet.

Be the first one to comment


Info

SWINGKIDS

SwingKids AB

www.swingkids.se
gillis@swingkids.se
+46(0)739229026