Ny Singel: Essa Cham – Diablo

Posted by:Gillis Bengtsson on Dec - 13 - 2016

ESSA CHAM – Diablo

Essa Cham släpper idag singeln Diablo. Den släpps på Same Plate Music, Kapten Röds nystartade label. Låten handlar om djävulen inom oss och den som finns på samhällskroppen. På fredag släpps även videon till Diablo som är inspelad i Köpenhamn, Oslo, Göteborg och Halmstad.

Lyssna på Diablo: http://spoti.fi/2hxfdtA


Låten kom till under min och Björns resa till Almunecar i Spanien. När vi promenerade på stranden och bara vibbade loss, då och där kom refrängen och versen växte fram i lägenheten senare samma dag.

Diablo för mig är alla prövningar som kommer hela tiden, till exempel den strukturella rasismen. Jag blir ofta stoppad av polis, anklagas för att se drogpåverkad ut och genomsök. Människor börjar ofta snacka engelska med mig. Dessa ständiga diskussioner om det heter chokladboll eller n***rboll. Att människor ofta kommer fram och frågar om jag har något att sälja.

Gamla vänner som har erbjudande om ekonomisk vinning på ett snabbt sätt som är Diablo. Erbjudandet om att tjäna snabba pengar på stöldgods eller droger i konflikt med vad man vet är rätt.

Sen finns det den inre diablon, rädslan för vara den man är, att leva upp till ideal. Diablo är även den orättvisa man varit med om.”

En video till Diablo släpps på fredag. Pass på!

Essa och Björn sprang på varandra på en spelning i Halmstad för drygt fem år sen. Några år senare, 2014, var dom båda på Öland Roots och gästade båda Labyrint på låten Broder del 2. Dom började snacka om djupa grejer och hittade en ömsesidig respekt för varandra som personer och musiker. Essa och Björn bytte nummer och sa att vi måste höras och göra något ihop. Essa bodde då i Oslo men hade planer på att flytta till Göteborg. Pga svårt att få tag i lägenhet blev det Halmstad istället. Från det så har dom setts ofta men det tog ett tag innan dom började göra musik ihop. Vänskapen fick växa fram först. Något som speglas i deras musik.

Essa och Björn jobbar just nu på ett gäng fina låtar som ska slutföras och släppas under 2017. Planen är en EP följt av massa gigs. Olika festivaler har redan hört av sig.

Be the first one to comment


Info

SWINGKIDS

SwingKids AB

www.swingkids.se
gillis@swingkids.se
+46(0)739229026