Hofmästarn släpper ny video idag och debutplatta lördag 23 maj!

Posted by:Gillis Bengtsson on May - 15 - 2015

Efter tre år av hårt jobb kan nu producenten, musikern och rapparen Simon ”Hofmästarn” Hansson från Göteborg ”äntligen bete sig igen inför vänner och familj”, som han uttrycker känslan av att vara helt klar med albumet. Den 23 maj släpps hans solodebut ”På Moln” – 13 spår med träffsäker rap fylld med humor, reflekterande och allvar.

På moln är också namnet på ett av spåren. Men hela skivan är svävande, längtande och drömsk. Först trodde jag inte att jag skulle hitta någon röd tråd så jag blev glad att den fanns där. Kanske något luddig tråd men moln är också luddiga, säger Simon. Jag har försökt att jobba med lite mer målande ljudbilder än innan och bytt ut massproduktion till lite mer noggrannhet. Det är schysst om man lyckas berätta historier bara genom det instrumentala, då får man mycket gratis sedan. Jag är glad att jag inte stressade ut något för två år sedan för jag gillar utvecklingen av soundet.

Hofmästarn_2015_press3_FotoPeterStrömbladSimon har själv producerat hela 11 av de 13 låtarna och de övriga två låtarna ”Om Det Inte Vore För Er” samt ”Levande Charader”, står Björn ”Kapten Röd” Nilson bakom som producent. Även Anton ”Ant-1” Müller har varit med och producerat ”Levande Charader”. Hofmästarn och Kapten Röd har spelat och jobbat ihop sedan 2005 då bägges karriärer drog igång i symbios och Hofmästarn har sedan dess backat upp Kapten Röd på samtliga spelningar runtom i Sverige först som trummis men sedermera som gitarrist i bandet.

– ”Om Det Inte Vore För Er” var den första låten som skrevs till skivan och är en sorts bitter hyllningslåt, med glimten i ögat, till alla grymt bra artister runt om i landet. ”Levande Charader” handlar om hur vissa människor upplever sig själva när de är på lyset. Några rader i den är självupplevda och jag kan tro att igenkänningsfaktorn finns där hos de flesta.

Ett annat känt Göteborgsnamn som medverkar på albumet är Roffe Ruff som Hofmästarn tidigare gjort ett gäng låtar ihop med, däribland gemensamma ”Panterparken EP” från 2010 där man till exempel hittar den lokala hitlåten ”Majorna” som nu passerat 1,3 miljoner lyssningar på Spotify och numera får ses som ett anthem för hela stadsdelen. Men det var inte självklart att Roffe Ruff skulle vara med på Hofmästarns ”På Moln”.

Jag hade inte tänkt ha några gäster på skivan överhuvudtaget. Men så var jag i Kaptenens studio tillsammans med Roffe och spelade upp lite nytt material. När låten/beatet till låten “Härifrån” sattes på var Roffes första reaktion ”Oh Lord, denna måste jag bara vara med på”. Får man en sådan reaktion kan man ju inget annat än att tänja lite på gränser och regler förklarar Hofmästarn som även bjöd in sångaren Stefan Missios på låten “Upp & Ner”.

Intressant med Hofmästarn, precis som sin ena vapendragare Roffe Ruff, är hur han konstant vägrat ställa sig på scen för egna solokonserter trots närmast kultrykte i hemstaden. Yttterst märkligt kan man tycka för en musiker som gjort massvis av enormt stora konserter ihop med Kapten Röd genom åren. Men istället är planen att det skall fortsätta rulla på med att göra beats och produktioner till andra artister i nya studiokollektivet som håller på att byggas. Hofmästarn har som bekant producerat ett flertal låtar även åt andra genom åren till bland annat Kapten Röd och Roffe Ruff men är även just nu aktuell som producent åt nya stjärnor på den svenska hiphop/reggaescenen såsom undergroundhiten LöstFolk ft Dani M:s låt ”Aina Älskar Reggae”. Han står också bakom ett flertal produktioner på rapparen Vic Vems nya album “Medicinen”.

Producentrollen är trygg men gärna i kombination med lite gig som gitarrist. Det är kul att turnera runt som en liten cirkus och upptäcka nya städer och platser samtidigt som det är skönt med lugn och ro. Datorn och jag funkar bra ihop för tillfället avslutar Simon

I dagsläget finns inga nya planer på att göra egna turnéer eller konserter som Hofmästarn i samband med eller efter albumdebuten.


Artist: Hofmästarn
Album:
På Moln

Datum: 23 Maj 2015
Label: SwingKids
Genre: Hiphop


Låtlista:
C’est la vie
Tänker inte landa
Upp & Ner (med Stefan Missios)
Mitt i maten
På moln
(Ingenting alls)
Härifrån (med Roffe Ruff)
Bästa sida
Liten skit
Tankar
Levande charader
Om det inte vore för er
Rewind

Mera med Hofmästarn:

www.hofmastarn.se
www.facebook.com/Hofmastarn
www.instagram.com/hofmastarn
www.twitter.com/hofmastarn
www.swingkids.se

Be the first one to comment


Info

SWINGKIDS

SwingKids AB

www.swingkids.se
gillis@swingkids.se
+46(0)739229026