Ny EP: Twang System – Vol1: Kriga På

Posted by:Gillis Bengtsson on Feb - 17 - 2016

Twang System - Kriga På COVERIdag släpper vi Twang Systems EP “Vol 1: Kriga På” som är den första ur deras i deras kommande trilogi samt video till första låten Vibba.

Låtar:
1. Vibba
2. Drottningar & Kungar
3. Kriga På
4. Lever För Mig (med Antonio D)
5. Fri
6. Fri dub (Bonus Track)
7. Vibba Dub (Bonus Track)

 

 

 

Mera Twang System:
Instagram: @twangsystem
Biografi Twang System:
Twang System är en reggae/dancehallgrupp som bildades 2009 i Stockholm och består av de tre sångarna
Don Paco, Briz och Marwin Bless samt DJ Patuu.

2010 släpptes streetalbumet ”Never Let You Down” och musikvideon till låten med samma namn. Debuten välkomnades med uppmärksamhet och genererade direkt ett flertal spelningar på kort tid som i sin tur satte Twang Systems namn på kartan.

Twang System är idag en väletablerat undergroundgrupp tack vare sin liveshower, musikaliska mångsidighet, drivande engagemang och inte minst samarbeten.

Don Paco, som är är gruppens producent, samlade 2011 ett gäng internationella artister på en och samma rytm, som resulterade i “Madd Ting Riddim”. Den följdes upp 2013 av “Heart Riddim” som blivit en känd riddim då många artister gjort stora låtar på den såsom t.ex: Million Stylez, Dani M, LöstFolk, Amsie Brown och Slag Från Hjärtat samt många fler.

Twang System gav år 2014 ut sin första EP “Dagar & Nätter”, som var deras första projekt helt på svenska, och som gick hem hos den svenska publiken med över en halv miljon streams.

Under de senaste åren har Twang System både individuellt samt som grupp rest runt i Sverige och internationellt för att främja Reggae och Dancehallmusik och jobbat på deras kommande releaser 2016.

Under 2016 planerar gruppen släppa inte mindre än en trilogi EPs med jämna mellanrum och olika teman.

Första EPn “Vol 1 Kriga På” släpps 17 februari med hjälp av labeln SwingKids på alla digitala tjänster.
TWSY PRESSBILD

Be the first one to comment


Info

SWINGKIDS

SwingKids AB

www.swingkids.se
gillis@swingkids.se
+46(0)739229026