Etzia släpper EPn “Chapter Done”

Posted by:Gillis Bengtsson on Mar - 4 - 2015

Etzia_Chapter_done_cover_1_frontEtzia släpper nu äntligen nya EPn, ”Chapter Done”. Tillsammans med svenska mästerproducenterna Partillo, Mastah L komponerar hon sitt eget sound som hon kallar ”traphall”, en mörk, tung hybrid av electro, dancehall och hiphop. Titeln må vara ”Chapter Done”, men utan tvekan är det i verkligheten chapter one och många fler kapitel i framtiden komma skall.

Erica “Etzia” Haylett från Göteborg har gått från klarhet till klarhet och är nu redo att med hennes unika sound ta över världen. Världen har egentligen aldrig varit särskilt stor eller främmande för Etzia. Hon föddes i New York, har rötter i Panama och Trinidad, och växte upp i Sverige med sin mamma. Musiken har alltid funnits där i bakgrunden, men Etzia studerade ekonomi och var inriktad på en stabil, trygg framtid. En drastisk vändning skedde 2008 efter ett besök på Jamaica, då hon bestämde sig för att helhjärtat satsa på musiken istället. Redan samma år släppte hon sin första singel producerad av Sveriges reggae/dancehallproducent Partillo.

Etzia_Chapter_done_cover_2_backEP:n ”Gangstress” kom 2010 och sedan även en hel del singlar sedan dess av europeiska producenter som Jugglerz, Wax Wreckaz, Silly Walks och Heavy Hammer. Hon har hörts i duetter och som gästartist med svenska och internationella artister som Charly Black, Collie Buddz, Syster Sol, Lutan Fyah, Serengeti, Future Fambo och Norris Man och har spelat flitigt på klubbar över hela Europa. Etzia ser inga begränsningar, varken geografiskt eller musikaliskt, och med sin kombination av att sjunga och deejaya, är hon kapabel att jobba över vilken rytm eller genre som helst, och hon gör det utmärkt. Barnmisshandel, kaxiga skryttexter, fattigdom, dansglädje, brustna hjärtan, inga ämnen är främmande för Etzia då hon både berör och levererar catchiga fraser.

Artist: Etzia
Release: Chapter Done
Label: Partillo Productions/SwingKids
Låtar:
1. Jah Will Provide (prod by Partillo)
2. Better Watcha Man(prod by Partillo)
3. Born to Be High (prod by Mastah L)
4. Raising The Heat (prod by Partillo)
5. Chapter Done (prod by Partillo)

Spotify: Etzia – Chapter Done

Hemsida: http://etziamusic.com/

Facebook: https://www.facebook.com/Etziamusic

Be the first one to comment


Info

SWINGKIDS

SwingKids AB

www.swingkids.se
gillis@swingkids.se
+46(0)739229026