BELLAROUSH ft PROMOE – Sun Goes Down

Posted by:Gillis Bengtsson on Dec - 4 - 2014


Sun Goes Down är den andra singeln från Bellaroushs självbetitlade debutalbum som släpps våren 2015. Låten gästas av Promoe från Looptroop Rockers och är, som resten av albumet, inspelad i Göteborg och Paris.
Sun Goes Down är en låt om själslig skymning, om frustrationen över att inte längre känna igen sig själv och om kampen för försoning mellan förväntningar och verklighet. Mjuka melodier möter aggressiva beats, tunga sub-basar, hjärtskärande orglar och skapar ett konfliktfyllt ljudlandskap.

– Arbetet med Sun Goes Down har varit en spännande process från akustisk demo till den här känsloladdade och tunga produktionen. Samarbetet med Promoe gav verkligen låten en extra dimension. (Magnus Hagström, Bellaroush)

– Sun Goes Down fångar konflikten mellan den man vill vara och den man är. Som att man är två personer som är fast med varandra, men inte lyckas mötas.
Det har varit grymt kul att arbeta med den här låten och ser fram emot att dela den med världen! (Moa Jonsson Länne, Bellaroush)

– Jag skrev mina delar på en resa till Indien, och jag tyckte om att objektet och subjektet i låten var samma. Jag gillade soundet också, både hårt och vackert. Och vibben – från uppgivet och självdestruktivt, till en strimma av hopp och försoning mot slutet.
Det var också kul att spela in i Nacksvingstudion igen. Jag gjorde min första soloplatta där 00-01 och har en massa kul minnen därifrån. (Promoe)

 

Bandet bildades i Göteborg 2009 och har sedan starten varit en vision om öppenhet, jämlikhet och inflytande. Lusten att spela musik och uttrycka sig konstnärligt har oskiljaktigt hängt samman med viljan att påverka, inspirera, engagera och förändra. Till en början var alla medlemmar, vid sidan av bandet, engagerade i bland annat jämställdhetsarbete, arbetsrätt, djurrätt, internationell solidaritet, miljöfrågor och aktivister för nedrustning. Engagemanget i dessa frågor genomsyrade låtarna och hade stor betydelse för vilka spelningar bandet valde att medverka på. Sedan starten har några medlemmar slutat och andra kommit till, men det sociala engagemanget fortsätter att vara en stark drivkraft.

Be the first one to comment


Info

SWINGKIDS

SwingKids AB

www.swingkids.se
gillis@swingkids.se
+46(0)739229026